ЦСКА 1948 пречупи Марица Пловдив с 1:0 като гост в мач

...
ЦСКА 1948 пречупи Марица Пловдив с 1:0 като гост в мач
Коментари Харесай

Страхотен гол на Русев прати ЦСКА 1948 напред за Купата

ЦСКА 1948 пречупи Марица Пловдив с 1:0 като посетител в мач от 1/16-финалите за Sesame Купа на България. Георги Русев (73) беше прецизен за софиянци със страховит шут от далечна отдалеченост, при който стражът Илия Николов нямаше късмет за интервенция. 

Още във втората минута на мача се стигна до заплаха пред вратата на Марица. Георги Русев потърси далечния ъгъл на вратата на Илия Николов, само че стражът внимаваше и боксира. В 10-ата минута видяхме и първите искри сред футболисти на двата отбора. Емил Виячки бутна с ръка Валери Домовчийски след фаул, а нападателят незабавно се строполи на земята. Главният арбитър охлади пристрастеностите с диалог и не сподели жълти картони или освен това за двамата футболисти. 

В 14-ата минута шут на Умарбаев от границата на наказателното поле прелетя над вратата. Натискът на гостите се ускори и след корнер, изпълнен от Георги Русев, Ивайло Чочев стреля в навън с глава. Марица одобри играта в своята половина и очевидно заложи на контраатаки. В 30-ата минута Педро Енрике шутира, само че право в ръцете на Илия Николов. Четири минути по-късно Аерон Зинга беше покрай гол, само че и този път Николов се регистрира с отлична интервенция.

В 59-ата минута футболистите на ЦСКА 1948 имаха искания за дузпа. Георги Русев падна в наказателното поле след прикосновение с Мирослав Пушкаров, само че основният арбитър даде знак играта на продължи. В 67-ата минута Ивайло Чочев още веднъж имаше опцията да засече с глава, само че ударът беше прекомерно слаб и Илия Николов улови топката в ръцете. 

В ответната офанзива Марица можеше да поведе в резултата, възползвайки се от груба неточност в отбраната на гостите. Джеймс извърши един от марковите си тъчове. Той хвърли топката мощно в наказателното поле, а там Веселин Марчев смъкна с гърди към изцяло свободния Свилен Щерев. Последва удар от придвижване, който не откри очертанията на вратата. 

Мачът съществено се отвори и заваляха офанзиви към двете порти. Първо в 70-ата минута Виячки не съумя да прати топката във вратата, останал самичък на втора греда, а по-късно и Илия Николов се намеси при удар на Симеон Петров. Марица провежда бърза контраофанзива по левия фланг. Джеймс центрира в линията сред вратаря и централните бранители, а там Веселин Марчев не съумя да прати удара си във вратата, стреляйки в навън. 

В 73-ата минута ЦСКА 1948 поведе със страховит шут на Георги Русев. Отбита топка попадна право на крайници на национала, който от към 25 метра стреля от придвижване. Топката беше ориентирана право към страничния дирек, отби се в него и влезе във вратата. Веднага след попадението Ради Кирилов проби по левия фланг, влезе във вътрешността, само че прати удара си право в Илия Николов. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР